• Skąd się biorą problemy z erekcją?



    Ważnym
    czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
    właściwe jedzenie.
    Właściwa dieta jest w stanie poprawić nie tylko stan potencji, ale
    również płodność. Zwróćmy najpierw
    uwagę na to, co tracimy w czasie
    wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
    wtedy do całkiem
    ważnych niedoborów selenu.
    Można go uzupełnić spożywając
    tuńczyka, orzechy, cebulę lub
    zarodki pszenicy. Inny tak samo
    ważny biopierwiastek w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
    przyswajanie testosteronu, ten z kolei
    wpływa na popęd
    seksualny. W czasie
    spożywania alkoholu czy
    palenia papierosów tracimy cynk,
    lecz szybko można go uzupełnić
    poprzez potrawy strączkowe, wybrane
    ryby, białe mięso, żółtka jaj albo
    ostrygi.
    Niesamowicie
    ważnym elementem jest też
    arginina, która stanowi 80 procent
    ejakulatu. Arginina zwiększa
    wytwarzanie spermy oraz zwiększa czas
    życia plemników. Składnik ten bierze udział
    również w procesie chemicznym
    przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
    że naczynia krwionośne poddają się
    powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
    Argininę znajdziemy w takich produktach
    jak kakao, wołowina, orzechy
    nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
    Trzeba zwrócić
    także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
    nazywana witaminą płodności.
    Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
    ciemnym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
    beta-karoten, która działa na
    odpowiednie działanie
    hormonów. Jeśli pragniemy
    unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


    tekst dostepny na
    stronie-



    viagra tanio
    cialis tanio



    Categories: new

    Comments are currently closed.